четвъртък, 6 юни 2013 г.

Stoker



Очаквах толкова много от Stoker,защото името на Park Chan-wook е замесено във филма. Естествено говоря за неговата "Vengeance Trilogy",но се оказа,че атмосверата,която можеш да постигнеш с корейски актьори и американските е съвсем различна,нямам представа защо.Това е първият му изцяло английски филм.
Сюжета:Бащата на Индия катастрофира и умира на 18-тия и рожден ден,на погребението му се появява по-малкият му брат,за който никой нищо не знае и остава да живее с нея и майка и.
Филма е бавен,нахакан със символика и красиви кадри,опитът за брутални сцени,който да си контрастирът според мен не е много добър,защото те са също така плавни.Хората се скъсват да коментират,какво произведение на изкуството е,аз оставам със смесени чувства.
От самото начало си личи,че Индия е психопат,колкото и да се опитват да я изкарат страдаща,неразбрана млада дама,щеше да е изненада ако всъщност беше добрия герой във филма,колкото до лудия и чичо,пристига от никъде никой не го е чувал или виждал,постоянно се върти около нея,камерата превръща и най обикновенната ситуация в странна изкривена картина, карайки те да се чувтваш неудобно,че гледаш,сякаш се случва нещо нередно,а всъщност няма такова,с една дума чудиш се кога аджеба чичо Чарли ще скочи на младата си племенница,и се чувстваш лош човек че си го мислиш.Опитът да изкарат маиката на Индия,Евелин разгонена богата кучка според мен също не беше сполучлив.Тя няма никъква връзка с дъщеря си,и чувтва че му има нещо на това дете.Бащата също е знаел и се е опитвал да и помогне,както бащата на Декстър му е помагал,водейки я на лов,най-малко 4 пъти се споменава колко често са ходили на лов заедно.Явно от малка е видял нещо,което му е напомнило на лудият му брат,затворен в лудница,затова че е убил най-малкият член от семейството,заравяйки го в пясъчника,и то на ранна детска възраст от олколо 6г.Когато Индия разбира за това,а и за останалите ,икономката,лелята дошла да ги предупреди или момчето което се опита да я изнасили,но чичо Чарли беше така мил да го задушио с колана си,на нея и грам не и дреме.Той и подарява обувки за големи момичета и тя изчаква удобния момент да го убие,вместо да съобще в полицията.И въобще не го прави,защото той е на път да удуши майка и,ясно е че не и пука за нея.По скоро,заради баща си,защото когато той се е опитал да отпрати Чарли надалеч от смейството си,главно от Индия,той го е убил. В края на филма Индия плъзва по света като зараза.Не знам колко време ще им трябва да я хванат с такива лекомислени убийства.
Най многоми харесаха думите на  Евелин към дъщеря и към края на филма.

You know, I’ve often wondered why it is we have children in the first place. And the conclusion I’ve come to is…at some point in our lives we realize things are, they’re screwed up beyond repair. So we decide to start again and wipe the slate clean, start afresh. And we have children, little carbon copies we can turn to and say, ‘You will do what I could not. You will succeed where I have failed.’ Because we want someone to get it right this time. But not me. Personally speaking, I can’t wait to watch life tear you apart.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар